Przygotowywanie posiłków w kamperze będzie wymagało odpowiedniego dobrania sprzętu kuchennego, który łączy oszczędność miejsca z funkcjonalnością. Wyposażona w odpowiedni sposób mobilna kuchnia pozwala przygotowywać dobrej jakości posiłki nawet w odludnych miejscach. Zestaw wielofunkcyjnych garnków z przyczepianymi rączkami to podstawa kuchennego ekwipunku, pozwala oszczędzić sporą ilość cennego miejsca. Naczynia tego typu można używać zarówno na kuchence, jak i w piekarniku, a po ściągnięciu uchwytów mogą również służyć jako miski do serwowania czy pojemniki do przechowywania.
Dobra jakościowo patelnia z nieprzywieralnym dnem, najlepiej również z odpinaną rączką, pozwoli na przyrządzanie różnorodnych dań przy minimalnej ilości zużywanego tłuszczu. Niewielkie akcesoria zrobione z dobrego silikonu to kolejna ciekawa rzecz – składające się lejki, durszlaki czy miarki po zastosowaniu zajmują niewiele miejsca w szufladach. Lekkie deski kuchenne dobrze się sprawdzają w niezbyt wielkiej przestrzeni w kamperze, zapobiegając rozlewaniu soków przy przygotowywaniu warzyw czy mięsa, a nie będą potrzebować dużo miejsca.
Hermetyczne pojemniki na jedzenie z zatrzaskami, jakie można ustawiać jeden na drugim, są niezbędnym elementem wyposażenia lodówek kempingowych. Dzięki nim produkty długo pozostają świeże, a przestrzeń chłodnicza jest optymalnie wykorzystana. A jeśli ktoś ma w planach zakup takiego wyposażenia, to powinien też pomyśleć o innych przydatnych akcesoriach, na przykład takich jak Brunner zestaw obiadowy.
+Tekst Sponsorowany+